Domotica

Domotica

Domotica

Domotica (ook wel huisautomatisering genoemd) is sterk in opkomst bij bedrijven, VVE’s, woningcorporaties, de gezondheidszorg en andere instellingen.

Wat houdt domotica in?

Huisautomatisering en domotica zijn verzamelnamen voor het automatiseren van infrastructuren en apparaten in en rondom woningen, bedrijfspanden of kantoren. Het doel hiervan is het veraangenamen van de woon-, werk- en leefervaring, besparing van energie en het verhogen van comfort en veiligheid. Voorbeelden zijn zonwering die automatisch omlaag gaat of verlichting en verwarming die reageren op tijd. Maar ook een automatische melding aan de alarmcentrale wanneer er langere tijd geen beweging in een woning wordt waargenomen valt onder domotica.

Waarom kiezen voor domotica?

Domotica kan onder meer worden toegepast door automatisering van verwarming, koeling, ventilatie, televisie en radio, verlichting, zonwering, (sociale) alarmering en mobiliteit. Door de vele toepassingen draagt huisautomatisering in belangrijke mate bij aan het langer zelfstandig kunnen wonen van ouderen en mindervaliden. Maar ook de jongere generatie zoekt meer en meer het comfort van de integratie van huiselektronica. Kortom: domotica is aantrekkelijk voor iedere leeftijdscategorie en binnen iedere levensfase. HES Elektrotechniek heeft jarenlange ervaring met advisering, ontwerp en aanleg van geavanceerde domotica installaties in woningen, bedrijfspanden, kantoren en zorginstellingen en heeft alles in huis om het werk-, woon- en leefcomfort in belangrijke mate te verbeteren. Wij gaan graag persoonlijk met u in gesprek om uw wensen en behoeften te inventariseren. Alleen zo kunnen wij een op maat afgestemd plan voor u maken. We informeren u ook graag over de mogelijkheden en zijn altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van huisautomatisering.