verlichting

Verlichting

Verlichting door HES Elektrotechniek: de perfecte balans tussen beleving en besparing

Goede verlichting bepaalt voor een groot gedeelte uw energieverbruik en is van groot belang voor uw gezondheid. Licht is erg bepalend om ons werk goed te kunnen doen en om ons prettig in te voelen in onze leef- en werkomgeving.

Verlichtingsplan

Met een verlichtingsplan geeft HES Elektrotechniek de ideale balans tussen beleving en besparing vorm. Uiteraard geheel toegespitst op uw wensen en uw portemonnee wordt een lichtplan opgesteld. Door middel van verlichtingsberekeningen wordt op basis van de armatuurkeuze een advies op maat gemaakt om alle ruimtes optimaal te verlichten. Er zijn vele mogelijkheden op het gebied van verlichting. Duurzame oplossingen zijn er in de vorm van LED-verlichting en aanwezigheidsmelders met sensoren. De markt wordt inmiddels overspoeld door aanbieders van LED-TL verlichting. Allemaal noemen ze de voordelen van LED ten opzichte van traditionele TL verlichting. Daardoor worden vaak verwachtingen gewekt, die niet kunnen worden waargemaakt. Men jongleert met levensduur, lichtstroom en energiebesparing op een zodanige manier dat de potentiële gebruiker – u dus – de weg compleet kwijtraakt. Wij geven u graag een eerlijk advies en werken alleen met de beste professionele verlichting.

Subsidie op LED verlichting voor bedrijven 

LED verlichting aanschaffen is een mooie, energiezuinige investering. LED verlichting is relatief voordelig, heeft een zeer laag energieverbruik, is duurzaam en erg milieuvriendelijk. Door gebruik te maken van de Energie Investerings Aftrek kan bij aanschaf van LED verlichting, bestemd voor bedrijven, subsidie worden verkregen. De subsidie is bestemd voor LED verlichting in of bij nieuwe of bestaande bedrijfsgebouwen, voor zowel binnen als buiten. Belangrijk is dat de LED verlichting energiezuiniger of energetisch gelijkwaardig is ten opzichte van de gangbare verlichtingstechniek. Dus ook voor LED verlichting in de gevel, noodverlichting en reclameborden kan subsidie worden verkregen. Ook een kleine aanschaf kan al een voordeel opleveren. 

Noodverlichting

Noodverlichting is een vorm van verlichting die automatisch wordt ingeschakeld bij het uitvallen van alle elektriciteit. Hiertoe is de lamp voorzien van zowel een aansluiting op het lichtnet als van een batterij die de lamp indien nodig van elektriciteit voorziet. Door het installeren van noodverlichting kan worden voorkomen dat men in het geval van stroomuitval de weg naar buiten niet meer kan vinden in een pand of andersoortige locatie. Ook in het geval van brand, zeker met de bijkomende rookontwikkeling, is het van groot belang dat aanwezigen tijdig de (nood)uitgangen kunnen vinden. Bovendien kan een correcte verspreiding van de juiste types noodverlichting zorgen voor vermindering van paniek. Vaak worden deze lampen dan ook gecombineerd met bewegwijzering, zoals pictogrammen die wijzen naar nooduitgangen. In veel bouwbesluiten is de installatie van noodverlichting verplicht gesteld: dit geldt met name voor gebouwen waarin zich normaal gesproken veel personen bevinden, zoals kantoorpanden of bedrijfsverzamelgebouwen. De meeste moderne noodverlichting is voorzien van sterke LED-lampen.