Bliksemstage in de bouw: jonge stagiaires op bezoek bij HES Elektrotechniek

Vandaag hadden we de eer om deel te nemen aan het evenement “Bliksemstage in de Bouw”, georganiseerd door JINC.  Dit hield in dat collega Wim en Pedro samen 5 meisjes en 2 jongens uit groep 7 en 8 op bezoek hadden, samen met een begeleidster. Gezamenlijk zijn ze eerst een werk in Haarlem gaan bekijken waar Ron van HES Elektrotechniek volop bezig was met het vervangen van een elektrotechnische installatie. Daarna door naar Beverwijk waar Dennis van HES Elektrotechniek zich bezighoudt met het installeren van een tiny house. De kinderen vonden de praktijkvoorbeelden zeer inspirerend en stelden leuke vragen, o.m. naar de kosten van een tiny house en hoe je deze kan vervoeren.

In het bedrijfspand van HES Elektrotechniek aangekomen begonnen ze met het interviewen van Pedro: allerlei vragen werden gesteld als wat zijn opleiding is, hoe lang zijn bedrijf bestaat, hoeveel personeelsleden hij heeft en waar en voor wie ze werken. Daarna gingen de kids heel enthousiast aan de slag met het installeren van een lichtschakeling op een houten paneel. In tweetallen moesten ze pijp buigen, draad trekken, een stopcontact en schakelaar opschroeven en deze aansluiten. Vervolgens een lampje eraan maken en toen kwam de grote test: branden de lampjes? En ja hoor, alle kinderen zijn geslaagd want alle lampjes branden! In het bezit van een certificaat hebben we de kinderen vervolgens weer terug naar Beverwijk gebracht.

We hebben genoten van de spontaniteit en het enthousiasme van de kinderen, en van hun leergierigheid, en hopen dat we ze enthousiast hebben gemaakt voor een baan in de bouw!